0
0,00
0
De oorsprong van Same Parfumerie

De oorsprong van Same Parfum.

Wat is SAME parfums, wat is de oorsprong van SAME parfums en hoe komen de grote bekende merken aan hun geuren?

Op deze vragen zullen we in dit artikel antwoord geven. Er is namelijk nogal wat onduidelijkheid over de manier waarop parfumgeuren in de wereld tot stand komen. Belangrijk om te weten is dat de grote parfummerken hun parfum laten ontwikkelen en produceren door DROM Fragrances in Duitsland. DROM Fragrances is de grootste parfumproducent ter wereld met 80% marktaandeel en is de leverancier van de grote top merken.

We kunnen dit het beste duidelijkheid maken aan de hand van een voorbeeld. Hiervoor nemen we een Y-geur van een X-merk (maar dit kan evengoed een Y-geur zijn van alle grote merknamen). X-merk wil voor komende zomer een nieuwe geur op de markt brengen en vraagt haar leverancier DROM Fragrances hiervoor om een bloemig, fris en vooral zomers geurend concentraat te leveren. Wanneer DROM de ontwikkeling van de nieuwe geur heeft afgerond, wordt deze geleverd onder bijvoorbeeld de naam Cat Walk. Deze naam wordt door DROM Fragrances zelf gegeven. X-merk noemt deze nieuwe zomerse geur echter geen Cat Walk, maar noemt het Y-geur. Vervolgens vult X-merk het DROM geur concentraat zelf aan met farmaceutische water en alcohol in een dermate verhouding dat elk flesje van Y-geur een 7% parfumolie (eau de toilette) of 15% parfumolie (eau de parfum) bevat. In sommige gevallen wordt er ook nog een kleurstof aan het geheel toegevoegd om het parfum beter te laten kleuren.

Kort gezegd: In dit voorbeeld koopt een X-merk een concentraat, dat ontwikkeld is door DROM. Een X-merk vult het zelf aan met alcohol en water en brengt het geheel onder een eigen exclusieve naam (Y-geur) op de markt, in een eigen flesje en verpakking. De grote parfum merken maken daarnaast gebruik van dure marketingcampagnes via radio, televisie, glossy’s en andere kostbare media. Verder vraagt X-merk ook een patent aan op de naam en de flesje en de dure parfum is “geboren”. De firma SAME koopt bestaande concentraten in, die zijn ontwikkeld door DROM Fragrances. Zo ook het eerder genoemde concentraat voorbeeld Cat Walk. SAME gebruikt een standaard percentage van het concentraat voor de parfums: voor eau de toilette 24% en voor eau de parfum 28% (vrouwen & mannen). Het geheel wordt geleverd aan SAME Parfumerie. Daar worden de parfums gebotteld en krijgen de parfums geen namen maar nummers. Zo noemt SAME Parfumerie deze parfums geen X-merk of Y-Geur (die naam is immers geregistreerd en gedeponeerd), maar geeft de geur aan met bijvoorbeeld de code C20.

Het voordeel voor u zit ‘m in het feit dat alle parfums in een standaard flesje zitten en er geen geld verspild wordt aan dure designs en nog duurdere reclame campagnes. Met de aankoop van SAME parfums bent u dus zonder enige twijfel verzekerd van minimaal dezelfde kwaliteit zoals aangeboden in de verpakkingen van de parfumhuizen. Alleen nu voor een wel zeer aantrekkelijke prijs!

4 Reacties

 • Bertus Snaauw

  ,
  18 mei 2022 @ 21:25

  Hallo, mijn vraag is kort.
  Waarom moet ik op de markt voor twee flesjes €35 betalen en voor één flesje €20 ? Bij u op de site is het €16.95…… Op de markt zou een gulden een daalder waard moeten zijn maar dat is in uw geval niet.

  Groet,
  Bettie Snaauw.

  • SameParfumerie

   ,
   20 mei 2022 @ 16:35

   Beste mevr

   Dat kunnen we even uitleggen als u online 1 of 2 flesjes besteld moet u daar ook bezorgkosten bij betalen
   1 flesje online kost dan 24,40
   16,95+ 7,45 = 24,40
   op de markt kost een flesje 20 euro
   2 flesjes online kost dan 41,35
   16,95+16,95+7,45 = 41,35
   op de markt kosten twee flesjes 35 euro

   Inderdaad u gulden is op de markt een daalder waard ook bij ons 😋😁

   Mvg Same Parfumerie

 • Maria

  ,
  12 augustus 2022 @ 17:36

  Dan is mijn vraag op de markt is 2 voor 35. Leuke prijs trouwens maar 4 voor 70.
  Daar mag dan ook wel en korting op .
  Dacht zelf 4 voor 65.
  Dan kopen mensen er sneller meer

  • SameParfumerie

   ,
   15 augustus 2022 @ 16:37

   Hallo Maria bedankt voor het meedenken over de prijzen voor nog meer verkoop alleen is 4 flesjes voor 65 euro helaas voor ons niet haalbaar wij dachten er juist aan om de prijzen te verhogen vanwege alle prijsstijgingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X